Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /home/rsba1022/.subdomains/fkvojvodina/www/wp-includes/Requests/Hooks.php on line 70
ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ЈУБИЛЕЈА 90 ГОДИНА ФК ВОЈВОДИНА - ФК Војводина

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ЈУБИЛЕЈА 90 ГОДИНА ФК ВОЈВОДИНА

У овој 2014. години навршава се 90 година од оснивања ФК Војводина из Товаришева. Тим поводом на Скупштини клуба, одржаној почетком фебруара ове године, донета је одлука да се овај јубилеј обележи на примерен и достојан начин, с тим што би цела година била посвећена активностима везаним за јубилеј. Формиран је Организациони одбор за обележавање јубилеја-прославе, који чине представници клуба, МЗ, ОШ, организација и удружења из села, бивши играчи и појединци који могу допринети да се све активности у вези обележавања јубилеја што успешније реализују. Председник одбора је Славко Панић, председник клуба, а у одбору су још Сима Стојачић, Ђорђе Бугарски, Ђорђе Петровић, Ненад Вујин, Милош Вуковљак, Радован Рамић, Ђорђе Крнајац, Живко Шегрт, Радомир Стојанчев, Душан Шуњка и Светозар Станков. Организациони одбор је донео програм и план активности и манифестација поводом јубилеја, које ће бити реализоване током године.

У спортском делу програма планирана су гостовања у Товаришеву наших најпознатијих клубова Црвене Звезде, Војводине и Партизана, као и одигравање утакмица са Бачком и ЧСК. Такође ће и пионири клуба узети учешће у овом програму кроз фудбалско дружење са вршњацима из клубова са подручја општине, тако што ће играти предигре утакмица слављеника са великанима српског фудбала. Планирано је да полазници Школе фудбала клуба, буду гости на једној утакмици Црвене Звезде и посете музеј на Маракани. У плану су Фудбалски сусрета имењака „Војводина – 90 год.“, – одигравање утакмица са неким од клубова који носе име Војводина.

Централна прослав јубилеја биће у октобру о.г., одржавањем Свечане скупштине-академије клуба, на којој ће се доделити плакете и друга признања организацијама, удружењима и појединцима. Такође ће бити приређена изложба о историји клуба и одржана промоција монографије клуба „Товаришки фудбалски ђердан“.

Поводом јубилеја штампане су јубиларне заставице и заставице-грб ФК Војводина. Планиране су, и отпочете активности на уређењу стадион „М.Вујин“ – кречење бедема и клупских просторија. Такоће ће и село бити „стављено у знак јубилеја“, истицањем пригодних паноа. Обележавање јубилеја биће презентовано, пропраћено и на одговарајући начин у штампи и на телевизији, како на локалном нивоу (Недељне новине, РТВ БАП), тако и шире (Спортски журнал, РТ Војводина, Дневник, СОС канал). На том плану су већ предузете неке радње и остварени контакти.

Организациони одбор је, на својим састанцима, констатовао да се неке активности реализују добро и у складу са планираним, док неке спорије, пре свега због недостатка материјално – финансијских средстава, као и других редовних обавеза и заузетости појединих чланова одбора. Управо због хроничног недостатка финансијских средстава, свима који могу на било који начин да помогну (материјално – финансијски, или својим личним везама и контактима у том смислу), „врата су отворена“ да се укључе у наш заједнички рад и да се што боље и успешније реализује програм обележавања јубилеја 90 година постојања наше Војводине, чиме се мало који клуб може подичитит. Такође се позивају навијачи, симпатизери клуба и сви други заинтересовани да куповином поменутих јубиларних заставица и заставица-грб ФК Војводина, и на тај начин помогну клубу.

Организациони одбор ће и убудуће, путем клупског сајта информисати о свим актуелностима у вези свог рада, односно о активностима и догађајима из програма обележавања јубилеја.

Comments are Closed