Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /home/rsba1022/.subdomains/fkvojvodina/www/wp-includes/Requests/Hooks.php on line 70
ДРУГИ ПИШУ О НАМА - ФК Војводина

ДРУГИ ПИШУ О НАМА

У „БАЧКОПАЛАНАЧКОМ НЕДЕЉНИКУ“ број 240 од 30.04.2015.год. у спортској рубрици „КОЗЕРИЈ(ИЦ)А“ објавњен је текст:
„Да комшији цркне …“

„У првенственој утакмици одиграној у Товаришеву, доамаћа „Војводина“ је победила „Стари град“ са 6:0. Након овог пораза Старопаланчани су корак од испадања из Подручне лиге Нови Сад. Са друге стране Товаришанима је ова победа без великог значаја. И на овој утакмици потврдила се она народна „Да комшији цркне крава …“.

Пре свега морамо да подсетимо аутора, да су утакмице између „Војводине“ и „Старог града“ поодавно постале не само „дерби“, не само ствар престижа, већ и нешто „више од игре“. Играчи ФК „Војводине“ су се часно и поштено борили за победу у овом „комшијском дербију“, нису добили ни један жути и црвени картон, и за то заслужују све похвале и честитке а не прозивке оваквог типа.

Да то аутор текста не предлаже нешто неспортски, не дај Боже нешто незаконито?

Када се погледа табела Подручне лиге Нови Сад и највећем лаику је јасно да ФК „Војводина“ теоријски није ни близу опстанка, још су 24 бода у игри. Треба још много зноја пролити, још доста бодова освојити. У спорту се бодови не поклањају, него освајају игром и залагањем. Па нисмо ми хуманитарна него спортска организација, ако сте на то мислили.

Што се тиче комшијске краве, питајте комшије зашто им она цркава. Немојте кривицу пребацивати у наше двориште. Уз дужно поштовање, није наша обавеза и дужност да хранимо и појимо „комшијске краве“.

Comments are Closed